IoT
(Internet of Things)

__________

O explozie a posibilității conectate

Echipamente IoT Techwise Electronics - Furnizor echipamente LoRaWAN

În 2014, revista Forbes a descris “Internet of Things” (IoT) în termeni prea simpliști. Este conectarea oricărui dispozitiv cu un comutator pornit/oprit la Internet (și/sau unul la celalat). Internet of Things este un sistem de dispozitive de calcul interconectate, utilaje mecanice și digitale prevăzute cu identificatori unici (UID) și capacitatea de a transfera date printr-o rețea fără a necesita interacțiune om-cu-om sau om-cu-computer.

Internet of Things a început timid în 2000 ca suport pentru lanțul de aprovizionare prin instalarea etichetelor RFID pentru a facilita urmărirea, inventarierea și prevenirea pierderilor. De atunci, Internet of Things a cunoscut o „furtună” de progrese tehnologice care au dus la creșterea explozivă și la schimbarea modului în care ne trăim viața.

Acum, în 2020, doar 6 ani mai târziu, definiția originală Forbes a evoluat rapid; IoT se referă acum la miliarde de dispozitive fizice din întreaga lume care sunt conectate la internet, toate colectând și partajând date. Datorită apariției cipurilor de computer super ieftine, a omniprezenței rețelelor wireless, a noilor tehnologii de senzori, a aparitiei 5G, este posibil să transformăm orice, de la ceva la fel de mic ca o pastilă la ceva la fel de mare ca un avion, într-o parte a IoT. Conectarea tuturor acestor obiecte diferite și adăugarea de senzori la acestea creează un nivel de inteligență digitală la dispozitive care altfel ar fi banale, permițându-le să comunice date în timp real fără a implica o ființă umană. IoT schimbă structura lumii din jurul nostru pentru a fi mai inteligentă și mai receptivă, combinând universurile digitale și fizice.

TechWise Electronics are o experiență extinsă și un palmares de succes în domeniul IoT, valorificând platforma și protocoalele cu mult înainte ca termenul să fie creat chiar pentru a conecta dispozitive fără fir în scopul gestionării bunurilor și colectării datelor de proces.